6 July 2017

UUSIA TUULIA

Jotkut varmaan huomasivat, että blogi oli hetken piilotettuna. Syy oli aika kliseinen: blogin olemassaolo alkoi ahdistaa ja tuntui typerältä pitää tätä esillä, kun ei ollut mitään kirjoitettavaa.

Muutenkin tuntuu, että koko "blogiskene" alkaa olla aika mennyttä kalua, ellei blogi ole Indiedaysin portaalissa. Lukulistanikin päivittyy nykyään todella harvoin, jos ollenkaan. Kaikki taitaa olla nykyään Youtubessa.
2017-07-02 12.00.47 1 No oli miten oli, voisin kertoa mitä viime aikoina on tapahtunut, jos tätä enää kukaan lukee. (Huom! Kuvat ovat vähän sieltä sun täältä).

Me muutetaan kuukauden päästä Helsinkiin!

En viitsinyt asiasta paljoa huudella, mutta aloitin alkukeväästä taas pääsykoepänttäämisen ja pääsin kuin pääsinkin sisään, ei-ensikertalaisuudesta huolimatta, mistä olen vieläkin ihan ymmälläni. Suomen kielen opinnot jatkuvat nyt siis siellä.  Saatiin itse asiassa juuri tänään varma tieto siitä, että meillä on kämppä. On kieltämättä ihan kiva muuttaa muutama viikko ennen yliopiston orientaatioviikkoa, ehtii tutustua asuinalueeseen jne.

Tällä kertaa kumpikaan meistä ei tiedä tulevasta kaupungistä juuri mitään - tänne muuttaessa Jyväskylä oli sentään P:lle tuttu. Tulee tosi haikea olo, kun mietin miten ulapalla olin silloin pari vuotta sitten ja olin ihan varma, etten tule koskaan oppimaan miten täällä liikutaan.
2017-07-04 09.52.06 1 Alun innostuneisuuden jälkeen olin muutaman päivän aika järkyttynyt uutisesta. Halusin peruuttaa vastaanottamani paikan kaikin mahdollisin keinoin. Yhtäkkiä olin enemmän kuin kauhuissani Helsingin suuruudesta (tai "suuruudesta", miten sen nyt kukin ottaa) ja halusin paeta Siilinjärvelle omaan vanhaan huoneeseeni. Mulla oli semmonen, miten sen nyt sanoisi, tosi "lopullinen" fiilis, aivan kuin olisin ollut muuttamassa maailman toiselle puolelle. Ehkä tunteeseen vaikutti se, että perhe ja sukulaiset tulevat olemaan entistä kauempana. Vaikka kävinkin porukoilla aika harvoin suhteessa (loppujen lopuksi) lyhyeen välimatkaan, oli lohduttavaa tietää, että he olivat vain parin tunnin päässä.

Podin, ja poden edelleen, jonkinlaista ennenaikaista koti-ikävää. :-D Olen viimeiset puoli vuotta ollut täysin sujut kaikkien niiden asioiden suhteen, jotka tulevat muuttumaan, jos pääsen sisään, mutta nyt kun hommasta tuli konkreettista, olin ahdistunut, itkuinen ja halusin vain jäädä tänne. Tajuan vasta nyt, millaiset tunnesiteet ja mukavuusalueet olen parissa vuodessa tähän kaupunkiin luonut. Noh, joka tapauksessa, pikku hiljaa innostun tulevasta muutosta yhä enemmän ja enemmän.

En muista tunteneeni mitään tällaista silloin, kun muutin porukoilta pari vuotta sitten?!? Olen varmaan tulossa vanhaksi ja mukavuudenhaluinen jo olenkin. :-D Tai sitten aika on vain kullannut muistot.
2017-06-08 03.18.53 1
Tiedostan tunteiden olevan täysin normaaleja (etenkin minunkaltaiselleni murehtijalle), mutta eipä tunteilleen oikein mahda mitään. Tiedän, että tulisin katumaan, jos en lähtisi - ja nuorenahan nimenomaan kannattaa lähteä ja tehdä.

Tällaista siis täällä. Onneksi ei tarvitse kokea tätä muutosta yksin! Yritän olla aktiivisempi blogin kanssa ja kirjoitella fiiliksistäni tähän kaikkeen liittyen.

Pitäisi ehkä keksiä tälle ulkoasullekin jotain, jos kerta meinaan vielä jatkaa. Olen kyllä aina ollut tosi surkea mm. bannereiden kanssa, argh! Siksi mulla ei semmoista olekaan...

5 comments:

 1. Oon miettinyt täysin samaa, tuntuu että blogit kuolee kun bloggaus ei oo enää "se juttu". Mutta mukava että jotkut vielä jaksaa, itse ainakin tykkään seurata blogeja!

  ReplyDelete
 2. Ihanaa että jatkat, mie ainakin tykkään just tälläsistä blogeista jotka ei ole sitä Indiedaysin massaa <3

  Samaistun tietyllä tapaa tuohon muuttoahdistukseen, itsekin otin ja muutin reilun 300km päähän opiskelemaan, mutta nopsaan sitä sopeutuu! Nykyisin opiskelukaupunki on jo melkein enemmän koti, mutta siltikin kutkuttelisi jo päästä johonkin ihan uusiin ympyröihin. Se alun ihmetys ja eksyily on tavallaan niin siistiä ja kutkuttavaa. Onnea anyway opiskelupaikan johdosta hirmusti! :-)

  ReplyDelete
 3. Kyllä lukee, kiva kuulla jotain pitkästä aikaa.

  Tervetuloa Helsinkiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kaikille kommenteista! :)

   Delete
 4. Ihanaa huomata sulta uusi postaus! Itselleni ainakin sun blogi on yksi niistä muutamasta, mitä enää seurailen. Harmillisen hiljainen platformi nykyään, mutta sitäkin kivempi ja virkistävämpi youtubeen verrattuna. Toivottavasti jaksat vastakin kirjoittaa, tekstejäsi on aina mukava lukea. :) Ja onnea koulupaikasta ja kaupunginvaihdoksesta!

  ReplyDelete