28 January 2017

TAMMIKUUN INHOKIT JA SUOSIKIT

Yritän tässä taas herätellä eloon kuukauden suosikkeja ja tuon mukanani myös inhokit, jos niitä löytyy.

Tammikuu on siitä kummallinen kuukausi, että se tuntuu aina loputtoman pitkältä. Mulla ainakin on sellainen fiilis, että olisin ollut jo koko kuun koulussa, mutta todellisuudessa möllötin vielä pari viikkoa sitten lomalla. Vaikka tammikuuhun on mahtunut myös hyviä päiviä, ehkä taustalla oleva "moodi" on ollut kuitenkin lähinnä masentava. Toistan itseäni jatkuvasti hokemalla, että kaikki asiat ahdistaa, mutta kun se vaan tahtoo olla niin :-D Ei voi mitään. Pahoittelut negatiivisuudestani.

Aloitan mieluummin inhokeista, koska postaus on huomattavasti mukavampaa päättää kivoihin asioihin!

</3 RIP kasvit
Yksi ehti jo kuolla, muut ovat vain kuihtuneet. Epäiltiin sen johtuneen todella kuivasta sisäilmasta (koska talvi ja kivitalo), valon vähyydestä tai siitä, että kastellaan kasveja joko liikaa tai liian vähän. Sitten eräänä päivänä P tajusi vilkaista multiin, ja siellähän vipelti jotain pieniä öttiäisiä, ilmeisesti Ripsiäisiä(?) Sinne meni traakki ja kultapalmu. Ja kohta varmaan tuo peikonlehtikin, yhyy....
IMG_1728
</3 RIP kone
En oo varmaan koskaan aiemmin maininnut, että koneeni on (OLI) aivan paska!? No, nyt se taisi hajota lopullisesti, kun ei enää osoita aukeamisen merkkejä. Eihän siinä pelittänyt netti kunnolla noin 10 kuukauteen. Minähän en enää halpoihin koneiisin koske, mieluummin olen vaikka ilman. Koneen hajoamisessa oli toisaalta myös puolensa, sillä siivosin ja järjestelin räjähtäneen pöytäni uudelleen, ja nyt sen ääressä on mielekkäämpää tehdä koulujuttuja yms.
IMG_1750
Ja sitten ne suosikit!

<3 Kahvi
Niin hyvässä kuin pahassa. Kokeilin joululomalla juoda kahvia muutamana aamuna, ja sille tielle jäätiin, vaikka koko ikäni "vannotin", etten siihen koske. Kahvi todellakin on aika hyvää...

<3 Pitenevät ja aurinkoiset päivät
Mikäs sen virkistävämpää kuin aurinko, vaikuttaa mielialaan ja jaksamiseen tosi paljon.  Lämpötilojen vaihtelu kieltämättä ärsyttää, kun joku päivä saattaa olla +3 ja heti seuraavana -3. Nimimerkillä olisin jo henkisesti valmis käyttämään nahkatakkia joka päivä.
IMG_1736
<3 Alpron jugurtit
Siis todella hyviä! Rehellisesti sanoen paljon, paljon parempia kuin maidosta tehdyt jugurtit. Suosittelen.

<3 Ammatinvalintapsykologi
Oli ihan jees käydä purkamassa mieltään jollekin ulkopuoliselle, kun toistaiseksi olen keskustellut asiosta vain P:n kanssa, tai sitten murjottanut niiden kanssa yksin. Eihän se mitään päätöstä mun puolesta tietenkään tehnyt, vaikka salaa niin toivoinkin, mutta rohkaisi tekemään siltä miltä tuntuu. Se oli mun mielestä tosi tärkeä seikka, koska ajattelen ja teen itse suurimman osan (ja ne merkittävimmät) päätöksistäni lähinnä järkeä käyttäen - mikä on toki ihan fiksua, mutta ei ehkä aina tunnu parhaimmalta. Totta kai sen tiedostaa itsekin, mutta jostain syystä sen sisäistää vasta kun joku muu (muu kuin se läheisin henkilö) sanoo sinulle niin.


<3 Järkyttävä nojatuoli
Mutta silti aivan ihana, ja etenkin mukava. P:n piirtopöydän siirryttyä muualle, jäi olkkariin hirveän iso tila täytettäväksi. Ei se nurkka ole täydellinen vieläkään, mutta nyt siellä on sentään nojatuoli, joka löytyi Tori.fi:ltä parillakympillä. Siihen on mukava lösähtää lukemaan tai kuuntelemaan musiikkia.
IMG_1738<3 P on nykyään yrittäjä!!
Starttiraha myönnettiin, se oli yksi parhaimmista uutisista tässä kuussa. :-)

<3 Kirjoittamisen opintojen starttaaminen
Ensimmäisen kurssini kontaktiopetus järjestettiin tässä pe-la. Perjantai-iltana opiskeltiin klo 17-20 ja lauantaina heti puoli kympistä kolmeen, loput kurssista suoritetaan verkossa. Meitä oli (ja on) mukava ja pieni ryhmä. Oli kivaa saada ulkopuolisilta palautetta muun muassa ennakkotehtävästään, ja erityisen erityistä siitä teki se, että olen tainnut saada palautetta ainoastaan kouluun tai opintoihin liittyneistä esseistä tai referaateista ynnä muista "vähemmän luovista" teksteistä (lukiossakaan ei muistaakseni kirjoitettu mitään mistä oma persoona sai paistaa räikeästi läpi.) Se oli siis mielenkiintoinen ja jännittävä kokemus, toki positiivinen sellainen.

+ Kuukauden kirja
Harry Potter ja kirottu lapsi. Monelta foorumilta oon lukenut, että kyseinen kirja oli pettymys, eikä muistuttanut aiempia Pottereita, tai että juoni oli kamala ja sekava. Ehkä kirja olikin kummallinen, koska se oli näytelmä, eikä edes Rowlingin kirjoittama. Voiko edes olettaa, että kirja muistuttaisi aiempia, koska hahmot ovat kuitenkin parikymmentä vuotta vanhempia? Toisaalta, lukiessaan todellakin huomasi sen, ettei kirjoittaja ollut Rowling.

En ole kaikkia Pottereita lukenut, mulla on edelleen se Liekehtivä pikari kesken, eli en koe voivani rueta vääntämään yksityiskohdista (eikä leffoissa ole kaikkea sitä, mitä kirjoissa), en ole myöskään tutustunut HP:n fan fictioneihin. Juoni, jos sitä juoneksi voi kutsua, oli kummallinen, toteutus ontuva ja sekava, ei siitä oikein pääse yli eikä ympäri. Lukeminen ei kuitenkaan ollut vaikeaa tai tuntunut erityisen hirveältä, koska en ollut asettanut korkeita odotuksia, ja toisinaan se oli jopa viihdyttävää, jos sitä ei ottanut liian vakavasti :-D Hahmoista tykkäsin eniten Scorpiuksesta. Lukukokemushan se oli tuokin. Onko joku lukenut kyseisen kirjan? Mitä mieltä olette olleet?

+ Tammikuun soundtrack

Palaillaan pian!

2 comments:

 1. Tulee paha mieli kun on nyt lukenut että sua ahdistaa niin paljon :( en tiedä onko tästä mitään hyötyä, mutta ite ajattelen monesti että elämä (mieliala) koostuu sellasista eri tunnelmien pätkistä. Koko elämää ei pääse läpi ilman niitä paskamyrskyjä, mutta AINA tulee parempi kausi. Siis vaikka tuntuu että on ollu ihan veemäiset olotilat niin jonain aamuna ei enää ookkaan. Ja sitten on taas hyvä olla. Tosin en tiedä kuinka syvissä vesissä sää siellä meet, että meneekö se ohi ns. itsestään..? MUTTA ihana oli lukea että on paljon positiivista hyvää ja sehän kertoo paljon, että itsekin kiinnität niihin huomiota :) ja se että kirjoittamisen opinnot tuo niin hyviä fiiliksiä, et ehkä _ihan_ väärässä paikassa ole? Petterin menestys on myös supermahtavaa! :)
  Oon monesti miettiny että vois lähtä joskus yhessä kirpparikierrokselle ku sääki vissiin tykkäät käydä. Kun meillä on tuo auto niin voitas kiertää kaikki Jykylän kirpparit tai sitte vaikka käydä jossain tuolla maakunnissakin ;) mulla alkaa nytten harkka huomenna (APUA), mutta jos haluat lähtä niin järkkäillään. Ja saa tulla täällä järven toisella puolellakin käymään!

  Ps. Oon siis Saara. Käytän meidän tablettia ja tässä on Zakin käyttäjä enkä jaksa kirjautua omilla tunnuksilla :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hellou Saara! Ei tarvii olla huolissaan! TUo on hyvä ajattelutapa, ja kyllä niitä hyviä päiviä tosiaan itselläkin on. Ehkä eniten vaivaa se, etten pääse mihinkään ns. lopputulokseen omien ajatusten kanssa tulevaisuuden suhteen, kun on liikaa vaihtoehtoja (toisaalta pitäisi olla kiitollinen, että niitä on) :--D tää on semmosta hirveetä hämmennystä mikä aiheuttaa ahdistusta, kun on aiemmin ollut niin "selvät sävelet" kaiken suhteen.

   Kirjottamisen suhteen en tosiaan koe olevani väärässä paikassa, se on ihan totta. Ja kivalta ne tuntuu myös siksi, että niitä saa tehdä TÄYSIN itsenäisesti, läsnäolopakotkin kaikilla luennoilla on alkanut suorastaan vituttamaan noissa muissa opinnoissa ::D

   Hei, hyvä idea, lähdetään vaan! Täälläkin saa käyä ;-)

   Niin ja paljon tsemppiä harkkaan!!! Terkkuja Zakille ja Sohville :)

   Delete