16 December 2016

LOMAILIJA ILMOITTAUTUU

Tervehdys vaan kaikille pitkästä aikaa!

Eilen kökötin lukukauden viimeisillä luennoilla - jo oli aikakin. Ensimmäistä kertaa aikohin tuntuu siltä, että voin oikeasti sanoa ansaitsevani tämän kuukauden loman!! Vaikka sunnuntaihin mennessä pitää olla vielä yksi lopputyö palautettuna, olen silti jo aivan lomafiiliksissä. Viimeiset viikot ovat olleet hektisiä ja etenkin stressaavia, ja siksipä tämä kirjoittelukin on jäänyt aivan totaalisesti taka-alalle, oikeastaan koko syksyn ajan, kuten moni on varmasti huomannut. Teen paluun siis perinteisesti kertomalla kuulumisiani. Ajattelin muuten tehdä kokonaan erillisen postauksen ensimmäisen yliopistosyksyn tuomista fiiliksistä.
2016-11-13 03.32.11 12016-11-15 02.52.46 1
Mainitsin aiemmin syksyllä hakeneeni oikeutta avoimen yliopiston puolella opiskeltaviin kirjoittamisen perusopintoihin, ja sain kuin sainkin oikeuden, mutta siinä kävi vähän hassusti, koska luulin koko ajan hakeneeni maksuttomiin opintoihin - joihin siis valitaan 12 opiskelijaa - mutta olinkin epähuomiossa hakenut vain niihin maksullisiin, joihin valitaan 52 opiskelijaa. Oma moka hieman harmitti, ja hävetti mennä ruinaamaan äidiltä rahaa sen jälkeen kun olin juuri ehtinyt hehkuttaa siitä, että minut valittiin. Noh, ei voi mitään, pääasia että sain oikeuden! Perusopinnot tulee siis suorittaa heinäkuun 2017 loppuun mennessä, joten tässä loppurutistuksien hetkillä päädyin miettimään, että kuinkakohan tulen siitäkin selviämään, kun pelkästään mennyt syksy meinasi tuntua välillä liian rankalta. Perusopinnot kuitenkin kattaa tässä tapauksessa sen 30 opintopistettä, ja siihen päälle tulee vielä kaikki muut keväällä suoritettavat opinnot :-D Sen näkee sitten ajan kanssa, että tuliko haukattua liian iso pala.
2016-11-20 07.18.46 12016-11-16 07.02.33 1
Tein lokakuun lopulla jotain aika itselleni odottamatonta, kun hain yhteen opiskelijalähtöiseen projektiin mukaan, johon haettiin ensi vuodeksi uusia tiimiläisiä. Tästä voineekin jo päätellä, että pääsin mukaan. Projekti on siis sellainen vertaistukiprojekti, joka on tarjonnut tämän vuoden aikana muun muassa läksykerhoja sekä opinnäyterupeamia, joissa voi työstää viikonlopun aikana esimerkiksi graduaan. Meidän homma on sitten viedä projektia mahdollisesti eteenpäin. Odotan tulevaa vuotta jännityksen- ja kauhunsekaisin tuntein, koska minulla ei ole pätkääkään kokemusta projektityöskentelystä, enkä fuksina vielä tiedä tarkalleen kaikkia yliopiston käytäntöjä - tai en ainakaan koe tietäväni.
2016-11-23 08.45.05 1 Näin kuukausi takaperin Facebookissa mielettömän uutisen yhdeltä ehdottomalta lempiartistiltani (en tiedä miksi musiikkiprojektia voisi kutsua, kun jokaisella albumilla on eri artisteja?): projektin "mastermind" järjestää VIHDOINKIN ensimmäiset konserttinsa 15.-17.9.2017 Hollannissa! Se oli sellainen once in a lifetime -juttu, että oli pakko ostaa sinne liput!! Oon niin onnellinen! Kaikki kolme konserttia myytiin minuuteissa loppuun. Oon odottanut tätä tapahtumaa niiiin kauan, mutta samalla toki hyväksynyt sen, ettei keikkoja tulla koskaan järkkäämään, sillä eihän nyt monien eri muusikoiden saaminen samaan paikkaan käy tuosta noin vaan.... Kirppiksellä nousi ihan kyyneleet silmiin päivitystä lukiessa :-D
2016-11-25 09.48.32 1
Täällä kotosallakin on tapahtunut vähän muutoksia, sillä tuota kuvassa olevaa piirtopöytää ei enää ole. P sai vihdoinkin vuokratuksi keskustasta oman pikkukopin, missä voi tehdä töitä. Oon niin täpinöissäni siitäkin, koska olihan se nyt todella inhottavaa, kun omassa kodissa oli useamman kerran viikossa tuntematon henkilö monta tuntia putkeen. Itse en ainakaan osannut olla "kuin kotonani", vaikka tilat olikin erotettu ovilla. Nyt tätäkään ongelmaa ei onneksi enää ole, ja P:n toiminimenkin perustaminen on nyt ajankohtaista. Jee! Olkkarista tosiaan vapautui aika paljon tilaa, ja seuraava homma onkin saada pöydän tilalle jotain uutta.
2016-12-11 12.38.58 1
Oltiin viime viikonloppu Siilinjärvellä porukoillani ja käytiin Kuopiossa katsomassa Raskasta Joulua -konsertti. Mukana oli hevipatujen lisäksi myös Nightwishin Floor Jansen, mikä olikin yksi suurimmista syistä miksi halusin konsertin nähdä. Harmikseni konsertti oli vähän semmoinen... no, tylsä. Mua toisinaan raivostuttaa se, että meen jonnekkin keikalle kattomaan bändin esittämiä kappaleita, mutta päädynkin kuuntelemaan sitä että yleisöä hoilotetaan jatkuvasti. Todella ärsyttävää, etenkin jos sitä kestää minuuttitolkulla. Ymmärrän sen, että yleisö laulaa tiettyjä pätkiä yhtyeen / esiintyjien mukana, mutta tuolla se oli sellaista "No niin laulakeepa nyt kovempaa kuin Rovaniemi!! Otetaanpa vielä uusiksi kovempaa!" ja se sama vaan jatkui ja jatkui... Keksisivät jonkun muun tavan millä tappaa aikaa jos kerta pitää. Tietääpähän ettei tarvitse jatkossa mennä.

Tällaisilla meiningeillä on menty viime aikoina. Palaillaan taas (toivottavasti) pian!

2 comments:

  1. Tä oli jotenki tosi kiva postaus :3 Kiva lueskella sun höpöttelyjä pitkästä aikaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Kivaa, että tykkäsit 8)

      Delete