31 October 2016

UUTTA HENNAA

Pitkästä aikaa henna-aiheista postausta! Monet muistanee, että lopetin markettivärien yms. käytön tuossa huhtikuussa, ja siirryin kokonaan hennaväriin. Tästä löytyy postausta ensimmäisestä hennauksesta, jonka toteutin Lushin Caca Rougella, ja jota myös käytin aina eiliseen asti. Ehdin värjätä koko pääni Lushin hennalla vain kahdesti, muina muutamana kertana värjäsin ainoastaan tyven. Viimeisimmän kerran värjäsin koko tukan elokuun alussa, ja tyven kuukautta myöhemmin, joten tyvikasvua oli ehtinyt tulla muutama sentti.

Aloin vähän aikaa sitten haaveilemaan vähän tummemmasta kuontalosta, juuri sellaisesta kastanjanruskeasta, mutta halusin kuitenkin säilyttää myös sen "gingerisyyden". Lushin sävyistä tähän olisi kenties ollut sopivin Caca Marron, mutta monien Youtube-videoiden katsomisen jälkeen tulin siihen tulokseen, ettei se välttämättä tule olemaan omissa hiuksissani tarpeeksi "tumma". Päätökseen vaikutti myös hinta ja se, että halusin värjätä mahdollisimman nopeasti, enkä jaksanut odottaa tilausta. Sokokselta bongasin Mac Urthin hennajauheen muutamissa eri sävyissä, joista "kastanja punaruskea" oli valintani.

Parissa seuraavassa kuvassa luonnollisesti lähtötilanne. Väri ei ole olemattomiin haalistunut, muttei myöskään ole enää yhtä kirkas / kiiltävä kuin värjäyksen jälkeen. (Pahoittelut vallitsevasta messy home -teemasta.)
IMG_0929IMG_0930IMG_0933
Koska minä en ole itse koskaan värjäillyt hiuksiani, vaan sen on hoitanut P, kokosin tähän hänen vertailujaan Lushin palikkahennasta ja Mac Urthin jauheesta: hennaa oli helpompi sekoittaa, koska se oli valmiina jauheena, myös aikaa koko hommaan kului paljon vähemmän, koska Lushin hennaa piti itse pilkkoa ja paloitella. Lushin henna jäi siten herkemmin paakkuiseksi, joten sitä oli aavistuksen hankalampaa levittää hiuksiin. Oli myös jännittävää huomata, että Mac Urthin henna ei varissut kertaakaan hiuksista lattialle vaan pysyi "kosteana" läpi värjäyksen, toisin kuin Lushin henna kuivahti nopeasti ja sitä varisi pitkin lattioita värjätessä. Värjäyskokemuksena Mac Urth oli siis miellyttävämpi.

Hintaa jauheella oli 7,90€, toisin kuin Lushin henna lähentelee toimituskuluineen 30€ ja tähän pituuteen kuluisi varmasti jo 5/6 palaa, pelkkään tyveen ehkä 2-3/6 palaa. Ohjeen mukaan jauheesta riittäisi mukamas kahteen värjäyskertaan (milläköhän perusteella, koska ihmisillä on eri pituiset hiukset??), mutta mulla meni koko pussi. 
IMG_0935
Rättipäisenä vietin kolme tuntia.
IMG_0937IMG_0944
Tadaa, tässä lopputulos, joka on juuri sellainen kuin halusinkin! Pientä laikkuisuutta on havaittavissa tuossa yhdessä kohdassa, mutta se ei ole kovin silmiinpistävää eikä haittaa itseäni. Väri on siis kaiken kaikkiaan aivan ihana ja etenkin syksyinen! Minulla ei ole koskaan ollut näin tummaa lettiä, joten peilikuva näytti alkuun vähän oudolta. Taidan jatkaa matkaani suosiolla Mac Urthin hennalla - siihen asti kunnes taas kyllästyn ja haluan jotain uutta, heh. Olen toki myös avoin kokeilemaan joskus Lushin Caca Marronia, jos tulee sellainen tilaisuus, mutta Mac Urth vie nyt!
IMG_0946
Onko teillä kokemuksia hennalla värjäilystä?

2 comments:

  1. Itse ostan Ruohonjuuresta Santen flame red ja natural red sävyjä ja käytän molemmat yhtä aikaa. Siitä tulee minun pitämä ginger sävy, omana pohjavärinä vaalea maantieharmaa. Rasta tukkaa on yli puolenselän, pitäisi seuraavaksi siirtyä kolmeen pakettiin kerralla. :D Hennaillut olen n.3-4 vuotta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aijaaa, mää en tiennytkään että hennoja voi sekoitella :0 Tai no, nuo sävyt ei varmaan kamalasti eroa toisistaan. Olen luullut että hennat tulisi pitää erillään, ettei lopputuloksesta tule tyyliin vihreä :-D Kuulostaa joka tapauksessa aivan ihanalta väriltä! :-)

      Delete