20 October 2016

NYT AKKA HÖLLÄÄ OTETTAS

2016-10-19 04.55.13 9
Jaahas, lokakuu on jo puolessa välissä. Alkusyksy on (toistamiseen) ollut kamalan kiireinen, joten ei ole ollut jaksamista kirjoitella mitään, ei mulla ole mitään kertomisen arvoisia juttujakaan. En ole täällä bloggerissakaan oikein käynyt. Nyt alkaa vihdoinkin hellittää, kun tenttiviikot alkaa ja periodi vaihtuu, joten tulen lörpöttelemään teille jotain! Alan pikkuhiljaa tajuta, että vähempikin kurssimäärä riittäisi, tällä hetkellä näyttää nimittäin siltä, että lukuvuodelta on tulossa yli 70 opintopistettä kasaan - jos siis meinasin olla kirjaimellisesti hullu. En rehellisesti sanoen edes tajua miten se voi olla mahdollista, vaikka moneen kertaan tarkistin ja pistin myös P:n laskemaan ne...??? Kela luonnollisesti vaatii sen 45 op vuodessa ja yliopisto suosittelee 60 op, mikäli haluaa valmistua viidessä vuodessa. Itse en ainakaan jaksa uskoa, että saisin tutkinnot kasaan siinä ajassa, eikä sitä mielestäni tarvitse stressata vielä tässä vaiheessa, joten olenko siis tyhmä vai tyhmä? Eihän se välttämättä jollekin ole määrä eikä mikään, mutta taitaa ollaa vähän liikaa minulle.

Aion suosiolla jättää, ja olen jo onneksi jättänytkin, joitain "ei-tärkeitä" kursseja pois, koska en mää vaan oikeasti jaksa! :-D Huomaan sen nyt itsekin tahdin höllentyessä, miten motivaationi kaikkeen on paljon parempi, kun tiedän ettei tarvitse möllöttää luennoilla iltapäivään asti. Mulle ilmeisesti ideaalein luentomäärä päivässä on max. kaksi kappaletta, jos menee sen yli niin koko päivä on jotenkin ihan pilalla kun aikaa ei tunnu jäävän illalla muuhun kuin Optiman tuijottamiseen, ellei kyse olisi sitten jostain 8-14 päivästä. Löysempi tahti sopinee siis mulle paremmin, ja tulevat periodit ovatkin onneksi paljon väljempiä kuin mitä tämä ensimmäinen oli.
2016-10-15 03.05.39 32016-10-15 03.05.40 1
Täytynee myös tähän samaan syssyyn myöntää, että mulla on jotenkin tosi ristiriitaiset suhteet sen slovakkian suhteen... Vaikka se onkin vain alkeiskurssi, eikä siellä varsinaisesti tarvitse osata yhtään mitään, ne tunnit ahdistaa mua ihan kamalasti! Opettaja on tosi mukava ja lempeä, mutta en oikein lämpene hänen tavalleen opettaa. Vielä on siis mietinnän alla se, mitä tekisin kurssin suhteen jatkossa. Olisi ollut tosi kiva oppia joku uusi kieli, mutta kun ei kantti kestä niin ei kai sitten. Onhan tässä vielä se viisi vuotta aikaa - unohdan sen toisinaan ja koen, että mulla on kamala kiire tehdä kaikkea... Ehkä panostan ensin ruotsiin ja englantiin.

Muuten opinnot ovat sujuneet ihan perus hyvin. Mitä nyt kävin tiistaina tekemässä sosiologian johdantokurssin tentin... Ai kamala että mua hävetti viedä se paperi tentaattorille, oli nimittäin aika tyhjää täynnä :-D Noh, tietääpähän nyt ettei sosiologia ehkä ole mun juttu, en saanut koko kurssista oikein mitään irti ja tämä oli sitten tulos. Eniten ahdistaa se ettei kurssi vielä edes pääty uusintatenttiin, vaan jäljellä on vielä kirjatentti.
2016-10-09 03.45.39 12016-10-16 06.21.55 12016-10-07 02.03.37 1
Hain muuten pari viikkoa sitten oikeutta avoimen yliopiston kautta opiskeltaviin kirjoittamisen perusopintoihin, ja tulosten pitäisi tulla ensi viikolla... Huh, mitenköhän senkin suhteen käy? En tuttuun tapaani kokenut hakutehtäväni olleen paras mahdollinen, mutta siihenhän mä taidan aina vedota. Pitäähän sitä olla vähän vaatimaton.

Huomenna on ihana päivä tiedossa: Netflixiin tulee kauan odottamamme Black Mirrorin uusi kausi, eli sen kunniaksi on hyvä vääntää omat pitsat ja ostaa sipsiä!! Ai että. Siispä hyvää viikonloppua teillekin!

3 comments:

 1. ihania kuvia <3 mullakin joskus samanlainen ahistus fiilis joistakin aineista koulussa ja jättäisin ne vaan pois jos sellanen mahis tuolla amiskassa olis.. :-D ei pitäis liikaa stressailla mutta minkä sille voi

  ReplyDelete
 2. Haa, Black Mirror mainittu! Siinäpä harvinaisen aliarvostettu sarja, tuntuu ettei sitä Suomessa katso oikein kukaan. Tavallaan oon hirveän innoissani uusista jaksoista mutta tavallaan en kyllä oo yhtään valmis kestämään kaikkia niitä tunteita, krääh :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, olen huomannut saman :-D Kukaan ei koskaan tiedä mikä se on tai sitten ei ole edes pitänyt sarjasta. Musta se on aivan loistava, mutta samalla kauhistuttaa että mitä järkytyksiä ja pään räjähtämis -juttuja sieltä taas tulee!

   Delete