9 September 2016

EKA VIIKKO YLIOPISTOSSA

2016-09-06 10.00.56 2
Hei vaan. En oikein tiedä mistä tarkalleen ottaen aloittaisin edes selostamaan, mennyt viikko on ollut erittäin infoähkyinen! Koulu tosiaan starttasi vihdoin minullakin ja olen jo nyt luvattoman onnellinen viikonlopuista :-D Kuvittelin tosiaan, etten malttaisi edes ensimmäisiä viikonloppuja olla, vaan haluaisin olla koko ajan koulussa, mutta toisin kävi. Varsinainen opiskeluhan alkaa vasta maanantaina, tähän asti on ollut vain tutustumista yliopistomaailmaan ja tuleviin opintoihin.

Meillä on oikein mukava noin 30 hengen poppoo - en muista edes tarkkaa määrää - ja tosi huiput tutorit! Meitä asiantuntijalinjalaisia on tosiaan kymmenen ja loput ovat opettajia. Vieläkin se suun avaaminen suuremmassa ryhmässä tuntuu vaikealta, mutta heti pienemmässä porukassa juttu luistaa itseltäni paremmin. Joten jospa se siitä! Eilen meillä oli tosi kivat illanistujaiset, joista osa jatkoi poikkareihin ja muualle, minä menin kuolemanväsyneenä kotiin nukkumaan :-D Nukuinkin tosi hyvin, viime öinä unet ovat olleet enemmän tai vähemmän levottomia koulujuttujen mörköillessä alitajunnassa.

Erityisen paljon tykkään meidän kampusalueesta, eli Seminaarimäestä. Vaikka siitä onkin jo monesti läpi kävellyt jo kauan ennen koulujen alkamista, tuntuu se vieläkin kauniilta ja idylliseltä paikalta olla koulussa. Myös Fennicumin rakennus on ihanan vanha(htava), eli juuri meikäläisen mieleen. 
2016-09-09 03.35.07 1
Tiistaina ostin JYY:n messuilta ekat haalarimerkkini! Kotiin tullessani vähän harmittelin, että olisi pitänyt ostaa vaan reilusti lisää, mutta ehtiihän sitä. Samana iltana oli rehtorin vastaanotto Lounaispuistossa sekä Semmareiden konsertti, joka oli ihan pirun hyvä! Jos teille joskus tulee tilaisuus mennä katsomaan Semmareita, niin menkää! Sieltä sitten jatkettiin porukalla keskustaan muutamille sekä pelaamaan Aliasta.

Ai niin, yksi opiskelijakollegoistani kertoi heti ensimmäisenä päivänä lukevansa blogiani! Se oli kieltämättä hämmentävä, mutta myös erittäin iloinen yllätys! :-D
2016-09-09 03.35.49 12016-09-09 03.35.06 1
Toisin kuin opelinjalaisilla, meillä asiantuntijoilla ei ole pakollisia kirjallisuuden ja kasvatustieteiden opintoja, joten kun vihdoinkin pääsin ilmoittautumaan tuleville kursseille, oli vähän järkyttävää huomata miten lukkari huuti tyhjyyttään. Sivuainevalinnoilla tulee olemaan ihan oman tulevaisuudenkin takia pelottavan paljon merkitystä. Ekana vuonna on onneksi vielä aikaa ottaa kursseja vähän sieltä täältä ja sitä kautta saada selville, mitkä kiinnostaisi sivuaineina. Otin joitain kirjallisuuden kursseja, mikä on tosin vähän ristiriitaista, koska en ole mikään lukutoukka, mutta jostain syystä se kiinnostaa silti... 

Slovakin kieli rupesi kiinnostamaan heti, kun sain tietää päässeeni kouluun sisään, varmaan jo vähän ennen sitäkin. Siispä otin tälle vuodelle pari alkeiskurssia, ja jos ne menee hyvin ja kiinnostus pysyy yllä, teen sivuaineopinnot. Tämäkin valinta on itsestäni vähän hassu, koska englannin ja ruotsin taitoni ovat vähän heikohkot, ei mulla siis mikään älytön kielipää ole (paitsi ehkä sit suomen suhteen, heh). Viestintäkin kiinnostaa, mutta sen aika lienee vasta toisena opiskeluvuotena.

Ostin myös koko vuoden liikuntatarran, joten tästä se urheileminen lähtee! Toivottavasti. Summa summarum: mulle kuuluu hyvää! Mitäs teille? Miltä koulun aloittaminen on tuntunut? Olit sitten tuore tai vanha opiskelija.

Ps. Nyt kun opiskelen suomen kieltä, tulen häpeämään suunnattomasti, jos tekstistä löytyy hirvittäviä kirjoitusvirheitä :-D

No comments:

Post a Comment