22 August 2016

PALUU KOULUNPENKILLE

Mulla starttaa tänään viimeinen kokonainen lomaviikko, aika jännittävää... Olen odottanut koulujen alkua kuin kuuta nousevaa heinäkuun alusta asti, ja vihdoinkin se koittaa! Vaikka olenkin hyvin innoissani, tappelen samalla monien ajatusten kanssa: osaanko enää opiskella? Saanko yhtään kavereita? Osaanko ilmoittautua oikeille kursseille?

Koulujen alkaminen on aina ollut mielestäni verrattavissa uuteen vuoteen, tulee pakostakin sellainen fiilis että elämässä koittaa "uusi alku". Tässä tilanteessa tunne on tietenkin paljon vahvempi! Päätin koota tähän kymmenisen juttua / tavoitetta, jotka olisi hyvä muistaa tuolla koulumaailmassa - tai joita voisi puolestaan yrittää saavuttaa - ihan oman hyvinvointinsakin takia:

1. Osallistu niin moneen tapahtumaan kuin suinkin jaksat
Introverttina ja epäbilettäjänä tulee varmasti jossain vaiheessa se seinä vastaan, ja sitä haluaisi vain jäädä kotiin makaamaan. Pitää nyt kuitenkin yrittää jaksaa tässä alussa pyöriä vähän kaikkialla, jotta tutustuisi muihin ja saisi niitä kavereitakin. Maailmanloppu se ei kuitenkaan ole vaikkei aina jaksaisikaan, älä siis häpeä jos mielesi tekee lähteä kotiin kesken kaiken hulinan kellon lyödessä 18.

2. Kuljeta vesipulloa mukana kaikkialla
Tai yritä edes, ja opettele juomaan sitä vettä... Vedenjuonti on ihan uskomattoman vaikeaa, ainakin minulle. Jos meinasin jaksaa opiskella - ja siinä samalla myös elää - pitäisi oppia juomaan vettä säännöllisin väliajoin. Turhan usein huomaan valittelevani väsymystä ja päänsärkyjä, joskus olen jo nestehukan partaalla, koska kappas vain, olen unohtanut juoda!
IMG_0100
3. Juo baarissa muutakin kuin alkoholia
Edellisessä mainittu vesi pätee tähän aika hyvin. Näitä paardeja kun varmaan tulee olemaan aika paljon alkuun, eikä krooninen krapula olotilana oikein houkuttele.

4. Hyödynnä korkeakoululiikunnan palvelut
Olen jo vähän näitä palveluita tutkinut ja olen ymmärtänyt, että esimerkiksi palloiluvuorot ja ryhmäliikunnat olisi vain ~40€ luokkaa per lukukausi. Kuntosalista en ole vielä ihan varma, opiskelijakortti siihen ainakin vaaditaan, mutta hinnoista en ole toistaiseksi löytänyt mitään. Kannattaa joka tapauksessa hyödyntää.
IMG_0107
5. Syö sitä kouluruokaa niin että napa ruskaa
Elämä tulee niiiin paljon halvemmaksi, kun syön koulussa tarjottavan halvan aterian ja P vääntää itselleen kotona ison satsin esimerkiksi makaroonilaatikkoa, jota syö melkein viikon. Kukkaro kiittää, aamen.

6. Opiskele ahkerasti (jotta pääsisit joskus (ehkä) vaihtoon)
Olen pyöritellyt päässäni vakavasti ajatusta vaihtoon lähtemistä. Sellaiset 3-6 kuukautta voisi olla minulle ihan hyvä aika, en usko että jaksaisin saati haluaisin olla pidempään pois kotoa. Vaihtoon luonnollisesti vaaditaan tietty opintopistemäärä ja arvosanojenkin tulisi olla mallillaan. Tietenkin olisi kiva jos opinnot sujuisi suht hyvin ilman vaihtosuunnitelmiakin.
IMG_0111
7. ...älä kuitenkaan rehki ja / tai haali liikaa opiskeltavaa
Järki olisi hyvä pitää taskussa mukana, ja armollisuus siinä toisessa. Haluan myös elää elämääni opiskelujen ohella, enkä hukkua tenttikirjoihin. Sinulla kun Hanna ei ole mikään kiire niiden opintojen kanssa, vaikka yhteiskunnan ja Kelan mielestä ehkä onkin (edit: taitaa sittenkin tulla entistä kovempi kiire, kiitos lakiuudistuksen ja tukikuukausien vähenemisen ":-)" ).

8. Tee mielekkäitä aamupaloja
Vaikka sitten edellisenä iltana valmiiksi, jos aamulla ei onnistu. Päivä lähtenee paremmin käyntiin kun on mutustanut jotain muutakin kuin kuivaa leipää.
IMG_0104
9. Osallistu ainejärjestön toimintaan
Mä olen aina ollut sellainen vastuunvälttelijä. En ole koskaan ollut tutori, isonen, oppilaskunnanjäsen tai vastaava. Nyt haluaisin kokeilla osallistua jonkin järjestön toimintaan - jos siis uskallan.

10. Naatiskele, elä stressaa liikoja!
Ota nyt se ilo irti kun sisälle asti pääsit! Tutustu, kysy, kyseenalaista, opi ja koe! Jee!

Jos ei muut niin ainakin viimeinen vinkki koskee teitä kaikkia, vaikka jotkut teistä opiskelijoita ennestään olisikin! 

2 comments:

 1. Oi mahtavaa sullakin alkaa koulu - mihin pääsit? :) Tosi hyviä vinkkejä tuli, etenkin tuo vesipullon kanto täytyy muistaa. Nykyään on ollut niin helppo pitää sitä työpöydällä että laukussa kantaminen unohtuu. Itse ainakin aion tulevan JAMKin palloiluvuorot hyödyntää ihan toden teolla, etenkin kun on NIIN halpaa! :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pääsin yliopistoon lukemaan suomen kieltä 8)

   No niinpä, pitää ottaa kyllä kaikki ilo irti näistä hyödyistä, kerrankin kun niitä on tarjolla näin naurettavan halvalla!! :-D

   Delete