24 May 2016

PIKAVISIITTI HELSINGISSÄ

Huhhuh, vihdoinkin kaikki pääsykokeet on ohi! Käväisin eilen tosiaan tuolla isolla kylällä, oli kieltämättä uskomattoman väsyttävä päivä. En ensinnäkään nukkunut sitä edeltävänä yönä kuin ehkä pari tuntia sellaista koiranunta. Tiedättehän tunteen, kun tiedostatte olevanne jollain tasolla hereillä, mutta samalla ajatukset sinkoilee unenomaisesti päässä ilman että oikeasti ajattelette ajattelevan niitä asioita. Mulla pyöri kaikki mahdolliset asiat pääsykoekirjallisuudesta päässä, ja jossain vaiheessa päähän juolahti myös USAn presidenttivaalit (oon ilmeisesti kattonu liikaa House of Cardsia), ihan ilman että päätin ajatella niitä, siis semmoista vähän niin kuin unta, kamalan hankala selittää! Ja sitten kävi niinkin klassisesti, että väsymys alkoi vihdoinkin hiipiä vartti ennen herätystä.
2016-05-23 11.27.52 1 2016-05-23 06.42.21 1
Aamulla ei oikein maistunut ruoka, junassa istuin selkä menosuuntaan ja voin pahoin (en ole ennen moisesta kärsinyt, joten vähän yllätti). Sokerit oli alhaalla mutta mikään ei maistunut, eli oli tosi skarppi olo juu... Hesaan päästyäni 11 maissa yritin oitis mennä syömään jotain ja lukemaan yhtä koekirjaa loppuun (jota en myöskään koskaan saanut loppuun). Ette uskokaan millaista kuvotusta tuo croissantti minussa aiheutti! :-D  Ajattelin kuitenkin että noh, mulla on tässä kolme tuntia aikaa yrittää syödä se. Onneksi olo jopa vähän koheni.

Itse koe alkoi vasta kahdelta ja kesti (onnekseni) neljä tuntia. Pidin kyseisestä kokeesta paljon enemmän kuin Jykylän toki se oli muutenkin tosi erilainen, vaikkakin essee ja yksi "onko väite tosi vai epätosi" -rastitustehtävä kauhistuttivat: kamalinta oli väärästä rastituksesta lähtevä piste. Olisihan sitä voinut tietenkin jättää rastittamatta ollessaan epävarma, mutta itse en uskaltanut jättää lottoamatta. Esseestä tuli mielestäni uskomattoman surkea, eikä edes sen takia, että aika olisi loppunut kesken, vaan en oikein saanut aiheesta mitään irti. Muut tehtävät menivät mielestäni ihan hyvin, muun muassa suomi-ugritehtävä oli oikein mukava, toivottavasti vieläpä ymmärsin sen oikein. Mutta joo, tälläkään kertaa ei jäänyt harmittamaan mitkään epäonnistumiset. Kokemuksena koe oli kuitenkin mukavampi kuin täällä.
2016-05-23 06.42.19 12016-05-24 01.13.56 1
Kokeen jälkeen mulla oli ensimmäistä kertaa koko päivänä jopa näläntunnetta, joten käväisin syömässä ja sittemmin nousin junaan ennen seitsemää. Jouduin odottelemaan toista junaa Tampereella reilun tunnin, joka venyikin loppujenlopuksi 1½ tuntiin, tyypillistä VR:ltä... En tiedä johtuiko oloni auringosta vai purkautuiko viimeisetkin stressit kokeen jälkeen, mutta olo oli kamalan kuumeinen. Oli tosi kiva napottaa viluissaan siinä pihalla, vaikka oli 23 astetta lämmintä, sisällä taas oli liian kuuma. Koskaan ei ole hyvä.

Tänään olen vähän väliä ajatellut, että "katson vielä yhden jakson House of Cardsia, sitten rupean lukemaan!!" Hah, tuntuu jännältä, kun ei tarvitse enää tehdä asian eteen mitään... Kolme kuukautta kului ihan älyttömän nopeasti. Oloni on helpottunut!

5 comments:

 1. Onnittelut siitä että kaikki pääsykokeet on ohitse! Muistan niin tuon tunteen vuosi sitten :-D Toivottavasti pääset haluamaasi kouluun! Mulla on sama, kun mua stressaa jokin tosi paljon niin en pysty oikein syömään kunnolla..

  Janica K.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti, samaa toivon minäkin! :-) ja jep, on muuten inhottava vaiva.... :s

   Delete
 2. Mun piti kommentoida jo siihen sun edelliseen pääsykoepostaykseen mutta se sitten jäi. No anyway, silloin halusin sanoa että ÄLÄ HUOLI! Helpommin sanottu kuin tehty, tiedän. Mutta esimerkiksi se Helsinkiin muuttaminen. Älä hyvä nainen rajota ittees jos sua joku sinne vetää. Solussa asuminen ei oo niin kamalaa ku luulis. En voinu kuvitellakkaan itse asuvani KENENKÄÄN kanssa nuorempana mutta niin vaan vuosi vierähti 4 hengen solussa ja ihan kivasti meni. Tottakai kauhutarinoitakin on mutta aina voi etsiä uuden kämpän jos ihan hirvee porukka sattuu ja uskon että pärjäät sellasessa ei-ihan-ideaali -tilanteessa hetken. KAIKKEEN TOTTUU, PAITSI JÄÄPUIKKOON PERSEESSÄ MUTTA SEKIN SULAA POIS. Joo en tiedä mistä tuo tuli mieleen mutta se on totta. Teillä on ihana uus asunto nyt, mutta välillä on ehkä ihan hyväkin ravistaa itseä irti sellasista asioista mitkä pitää paikallaan kun ne on kuitenkin "maallisia". Petteristä erossa olemisen ymmärrän, se on paskaa olla etäsuhteessa. Vaan sen kestää kun tietää milloin se loppuu. Jyväskylästä ei oo pitkä matka Helsinkiin ja junat+bussit kulkee. Asiat järjestyy jos haluaa niitä järjestää, kyllä te saisitte kuviot setvittyä.
  Nauti Hanna nyt tästä kun on pääsykokeet takana. Ja nauti siitä kun sulla on vielä kaikki mahdollisuudet ja kaikki ovet auki. Tämä on kliseiden kunkku mutta sun pitää tehä sitä mitä sää ite haluat. Se että pistää parisuhteen ykköseksi ei myöskään oo mielestäni väärin. Oo rehellinen, siis oikeesti rehellinen itelles siitä mitä haluat ja millä on väliä. Älä mieti sitä mitä muut sulta odottaa tai mitä yhteiskunta olettaa sun tekevän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Saara!! Ihana kommentti. Vaikka tiedänkin että noinhan sen pitäisikin mennä, on välillä vaan niin hankalaa ajatella itsekkäästi ja helposti jää siihen että "no nyt on asiat mallillaan mitäpä niitä tästä enää muuttamaan" ajatukseen :-D Pitää yrittää nauttia tästä ja katsoa mihin elämä sitten vie... :-)

   Iso kiitos vielä <3 pisti ajattelemaan asioita! Kaikki on järjesteltävissä, niinhän se menee!

   Delete
 3. Toivottavasti saat opiskelupaikan.
  Osallistu kastehelmi arvontaan.
  Hyvää keskiviikkoa sulle.

  ReplyDelete