16 April 2016

OPERAATIO HIUKSET OSA 3: HENNA-HANNA

Viimeistä viedään, edellisen postauksen voi katsastaa tästä. Tilasin siis Lushilta Caca Rouge hennavärin ja edellä mainitun sivuilla on hyvät ohjeet hennan käyttöön, mutta voin vielä kertailla niitä tässä samalla. Suortuvatesti oli tosiaan silmää miellyttävä, enkä loppujen lopuksi jaksanut sitä kokonaista 24 tuntia odottaa, vaan ruettiin värjäilemään jo puolen päivän jälkeen.
IMG_8538IMG_8541
Ihan ensimmäiseksi kannattaa suojata kaikki. Kaikki. Vaikka meillä olikin melkein koko keittiön lattia vuorattuna sanomalehdillä, oli sitä mössöä silti jostain raosta päässyt matolle asti, ei tosin pahasti, onneksi. Tätä ei voi olla korostamatta liikaa. Päälle kannattaa laittaa myös sellaiset vaatteet, ettei jälkeenpäin harmita se, että ne näyttävät siltä kuin joku olisi ripuloinut päällesi.

Lushin sivuilla luki, että olkapäihin asti ulottuville hiuksille riittäisi 3-4 palaa, me aloitettiin sillä kolmella, koska eihän nämä ihan olkapäille vielä ole, mutta silti piti vielä ottaa reilu palikka lisää. En tiedä laittoiko P sitä jotenkin enemmän kuin olisi tarvinnut.
IMG_8545
Palat siis paloitellaan, murskataan, raastetaan, miten tykkääkään tehdä, ja laitetaan johonkin kulhoon ja mieluiten hellalle kattilaan tai pannulle, jossa on ennestään vähän vettä, koska värin tulisi pysyä lämpimänä koko ajan. Sitten vain lämpimää/kiehuvaa vettä kulhoon, vähän kerrallaan ja sekoitellaan sellaiseksi ranskankermamaiseksi.
IMG_8550IMG_8557
Tässä vielä muistutukseksi lähtötilanne, ja lopuksi keittiön lopputilanne, eli hirveä siivo. Koko hommaan meni loppujen lopuksi vain reilu tunti, luulin sen olevan paljon työläämpi ja pidempi  prosessi, mutta ehkä se on sitä vasta sitten, kun hiukset ovat puolta pidemmät... Jaoin ihan suosiolla hiukset kolmeen osioon ja levitys aloitettiin niskasta. Kannattaa muuten varoa, ettei päänahka pala, kun lämmintä väriä levittää.
IMG_8547IMG_8558IMG_8563
Lopuksi kelmut päähän! Laitoin vielä pyyhkeen päälle "pitämään lämpöjä", mutten tiedä hyödyttikö se loppupeleissä mitään. Väriä voi pitää päässä vähintään tunnin ja maksimissaan vaikka yön yli, mutta taas toisaalta jollain videolla tubessa sanottiin, että hennan (ja juurikin Lushin, en tiedä muista) vaikutus lakkaa siinä neljännen tunnin kohdalla. Lushin sivuilla tämmöistä mainintaa ei muistaakseni ollut, joten en tiedä miten paikkansapitävää väite on. Eli toisin sanoen mitä pidempään olet väri päässä, sitä intensiivisempi se on. Itse pidin 3½ tuntia ja pesuvaiheen koittaessa päätä sai hinkata shampoolla varmaan kolme kertaa, ettei hiuksissa ollut enää mitään murusia sun muuta. Seuraavaksi tuleekin lopputulos...
IMG_8565IMG_8571IMG_8582
Tadaa! Täytyy kyllä nyt oikein käsi sydämellä sanoa, ettei mikään markettiväri ole saanut näin hyvää väriä aikaan (kampaajalla en ole tainnut värjätä punertavaksi kuin kerran joskus 8. luokalla, enkä oikein muista millainen se oli). Olen siis ihan uskomattoman tyytyväinen! Väri tekee muutoksia vielä seuraavan vuorokauden aikana, eli varmaankin syvenee. Väri on luonnollinen sekä voimakas, ja paljon parempi kuin osasin odottaa saati toivoa, hiuksetkaan eivät tuntuneet semmoisilta liruilta kuin yleensä värjäyksen jälkeen.

Jos minulta nyt kysyttäisiin, niin en koske markettiväreihin enää ikinä, mutta no, koskaanhan ei voi sanoa ei koskaan. En kuitenkaan jaksa  uskoa, että värjäilisin enää tämän kokemuksen jälkeen muilla kuin hennalla, ellen sitten halua punaisesta eroon. Vaikka homma onkin sotkuista ja työlästä, on se tämän tuloksen jälkeen kaiken sen vaivan arvoista.

Sanomattakin selvää, että suosittelen hennaa! En usko, että muilla hennoilla olisi mitään radikaalista eroa tuohon Lushin versioon(?) Tästä tuli oikein mukava kesätukka, vai mitä mieltä olette?

10 comments:

 1. On kyllä ihan älyttömän kaunis väri! ♥ Raportoi ihmeessä jatkossakin että millaista on elämä kasvivärillä värjättyjen hiusten kanssa, musta vähän tuntuu että parturi-kampaajan koulutuksessa ei pahemmin perehdytä kasviväreihin joten aion itse opiskella aiheesta kaiken mahdollisen :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! <3 Pyrin raportoimaan mahdollisimman paljon ;-)

   Delete
 2. upeet hiukset, tosi luonnollisen näköinen toi väri !! ♥

  ReplyDelete
 3. näyttää kyllä tosi hyvältä!

  ReplyDelete
 4. Ei vitsit tosi hyvännäköiset!!!

  ReplyDelete