11 April 2016

OPERAATIO HIUKSET OSA 1: SYVÄPUHDISTAVA SHAMPOO

Hellurei ja hellät tunteet. Ei oo ihan meinannut lähteä kunnolla käyntiin tässä kuussa tämä kirjoittelu blogin puolelle. Kuukauden suosikitkin taidan jättää suosiolla välistä, kun viime kuussa ei oikein sellaisia ollut. Mutta! Nyt olen taas tässä aiheenani hiukset ja niiden väri, josta yritän päästä eroon. Heh, mitähän tästäkin tulee.

Aluksi oli siis tarkoitus haalistuttaa väriä ihan kotikonstein ja vasta tarpeen tullen turvautua myrkkyihin ja tökötteihin, joista minulla ei ole lainkaan kokemusta... (kyllähän tämän haalistumisen huomaa, kun vertaa tuohon sivupalkin kuvaan). Hommaa vaikeuttaa vähän se, että olen joskus jostain blondista markettiväristä, se oli joku Schwarzkopfin Live XXL-väri, saanut yli viisi vuotta sitten allergisen reaktion. En mitään "vakavaa" siis, että pää olisi turvonnut sun muuta kamalaa, mutta päänahka oli kirjaimellisesti tulessa ja rakkuloilla. Sen takia vähän kammoan värinpoistoa, mutta ehkä se hoituu sillä, ettei vaan yksinkertaisesti laita sitä väriä tyveen asti. Ammoniakittomien värien kanssa ei ole onneksi tarvinnut pelätä.
IMG_8449IMG_8451
Tässä on aikalailla lähtötilanne (pahoitteluni, kun hiukset ovat kiinni!) Monesta paikasta olin lukenut, että syväpuhdistava shampoo vie väriä mukavasti mennessään, joten päätin kokeilla sitä. Ennen kuvien ottamista olin jo pari päivää aiemmin tehnyt kyseisen käsittelyn - tuloksetta. Myöhemmin katsoin sitä Biozellin shampoopurkkiani, joka on ollut mulla kesästä -14 asti (köh köh), jossa luki 12 M, eli vanhaksihan se oli mennyt.

Tein ensimmäisellä kerralla siis seuraavasti luettuani ohjeen joltain foorumilta: lämmitin kookosöljyä ja iskin koko hoidon päähäni, jolloin näytin ihan viemäristä nousseelta spurgulta. Pistin pyyhkeen päähän ja annoin tukan muhia tarkalleen 3½ tuntia, jonka jälkeen laitoin (sitä pari vuotta vanhaa) syväpuhdistavaa siihen päälle ja olin pyyhe päässä vielä puoli tuntia lisää. Lisäksi kävin vielä saunassakin istuskelemassa, mutten kuitenkaan huomannut lopputuloksessa mitään muutosta entiseen.
IMG_8466
Kävin jo ennen operaatiota ostamassa uuden tuubin shampoota, tällä kertaa Herbinan syväpuhdistavaa ja lisäksi myös Cutrinin syväkosteuttavaa hoitoainetta, jota mun on kyllä pakko hehkuttaa! Vaikka olenkin sitä vasta pari kertaa käyttänyt, on se kenties parhain hoitoaine, mitä olen koskaan omistanut. Suosittelen siis.

Kun huomasin edellisen syväpuhdistavan menneen vanhaksi, päätin antaa operaatiolle vielä toisen mahdollisuuden, mutta tällä kertaa pidin (malttamattomana) kookosöljyt hiuksissa vain tunnin, jonka jälkeen laitoin shampoon tuttuun tapaan puoleksi tunniksi muhimaan. Alla on lopputulos:
IMG_8473IMG_8474
Kylläpäs elekieleni on masentavaa.
IMG_8477
Mun mielestä näissä ei ole juuri mitään eroa?? Vain latvusto alkaa haalistua, mutta eipä ollut taaskaan kummoinen muutos, joillakin olen nähnyt paljon radikaalimpaa jälkeä. Epäreilua! Pitänee varmaan vain mennä suoraan siihen värinpoistoon tai kokeilla vielä jotain vaalennuspesua, alan olla aika malttamaton tämän kuontalon suhteen ja haluaisin saada jo aikaan muutoksia. Jos kerta syväpuhdistavakaan ei auta, niin tuskin sitten mikään muukaan kotikonsti. En jaksaisi rueta enää kokeilemaan mitään C-vitamiinivaalennuksia, kun siitäkin niin ristiriitaisia kokemuksia olen kuullut...

Hyvä puoli tässä on se, etten ole tavoittelemassa platinablondeja, vaan haluaisin jotain kuparin sävyistä, jolloin hiuksiin jäävä punaisuus ei hirveästi haittaa. Fiksuinta se kai olisi mennä kampaajalle, mutta toivon vain pääseväni tämän operaation läpi ilman sen suurempia tragedioita ja mahdollisimman halvalla, tyypillistä.

Jos jollakin hiusvelholla on antaa joitain hyviä vinkkejä, niin otan niitä innolla vastaan! Olen näissä asioissa vähän onneton :-D Saas nähdä miltä letti näyttää seuraavalla kerralla...

9 comments:

 1. Suosittelen kampaajaa. Sielä on niin paljon hellemmät värit ja konstit joilla saadaan tukasta väri irti. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että pääni on saanut kärsiä tyhmistä päätöksistä ja kampaajavärit ovat niin paljon tehokkaampia mutta hellempiä kuin yksikään kaupan väri !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voih, menisin oikein mielelläni, mutta kun pitää tässä elämäntilanteessa aina miettiä tarkkaan mihin sen satasen heittää... :| fiksua olisi joo, mutta myös kallista. Tiedän toki että jos omat värjäilyt menee plörinäksi, tulee koko homma entistä kalliimmaksi. Kattoo nyt mihin päädyn...

   Delete
  2. Värinpoisto varmaan tosiaan on paikallaan! Oman kokemuksen mukaan jos värjää hiuksiaan pitkään samalla värillä se väri jotenkin "jumahtaa" hiuksiin ja tekee värin vaihdosta hieman hankalaa. Muistan joskus riemuinneeni kuinka hyvin sininen shokkiväri pysyiköän tukassa vaan auta armias sitä päivää kun halusinkin vaihtaa väriä : D

   Delete
  3. No jep :-D onneksi olen ihan sinut sen kanssa, että olen varmaan koko loppuelämäni jonkin sävyinen punapää! Ei tartte tehdä radikaaleja sävymuutoksia (esim mustasta blondiin)..

   Delete
 2. Hei mä laitan sulle sähköpostia tänään klo 17 jälkeen, älä tee hiuksille mitään radikaalia ennen sitä! Terveisin konsultoiva kampaajaopiskelija, yli-innokas kylppärikemisti ja entinen horror-kotivaalentaja :D

  ReplyDelete
 3. Mulla oli sama operaatio eli haalistaa kirkkaanpunaista, kolme vuotta latvoihin kerrostettua kestoväriä ja c-vitamiinivaalennus tehos ainakin mulla! Ostin siis apteekista semmosen 100g purkin, sotkin sitä shampoohon niin että näytti hyvältä, iskin kuivaan tukkaan ja muhittelin kelmun alla pari tuntia. Tein kolme käsittelyä viikon sisällä ja kirkkaanpunainen haalistui kulahtaneen oranssinruskeaksi. Rasittihan sekin tukkaa, mutta ei ollu kuitenkaan yhtä kuiva hamppukasa ku värinpoiston jälkeen. Tehokkaalla hoitoaineella ja puolen tunnin muhittelulla sain suhteellisen pehmeän tukan.

  ReplyDelete
 4. C-vitamiinivaalennusta olisin tullut ehdottamaan mutta noh :D Punanen väri on kyllä oikee bitch saada tukasta veke, nimim. kokemusta on, vähän turhanki monelta kerralta.. Onneks se sun seuraava sävy on kupari niin on varmasti astetta helpompi prosessi! Noissa kotikonstein haalennuksissahan avainsana on kärsivällisyys. Tsemiä, toivon mukaan pääset pian tavotesävyyn! o/

  ReplyDelete
  Replies
  1. No perhana, pitänee pistää c-vitamiinit harkintaan, kiitos molemmille vinkeistä! ;-)

   Delete