7 December 2015

N O I T A V A S A R A

kirpparilöydöt23IMG_5755IMG_5752IMG_5759
Ostin tämän kirjan synttärilahjaksi P:lle, jotka oli siis kuukausi sitten. Olen aina ollut todella, todella surkea ostamaan lahjoja kenellekkään, ja P taitaa olla varmaan ensimmäinen, kenelle olen jotain ostanut (jos ei lasketa joskus ala-asteella äidin antamilla rahoilla ostettuja joululahjoja perheelle). P:lle lahjojen ostaminen on muutenkin aika helppoa, koska meillä on samanlainen maku oikeastaan kaiken suhteen ja meitä kiinnostaa samat asiat, joten hänelle antamani lahjat ovat loppujenlopuksi kuin lahjoja itselleni :-D Siksipä sanon muutaman sanan tästä, koska olen myös itse kiinnostunut kirjasta!

Malleus Maleficarum eli Noitavasara on inkvisiittori Heinrich Kramerin kokoama kirja vuodelta 1487, eli se on julkaistu juurikin noitavainojen aikaan. Kirjassa annetaan ohjeita noitien kuulusteluun ja tunnistamiseen, toisin sanoen sitä voi kutsua noitaoikeudenkäsikirjaksi. Kirja käsittelee sitä, mitä noituus on, mihin yliluonnollisiin tekoihin noidat pystyvät ja kuinka heidät tulee tuomita. Kuvitukset ovat älyttömän hienoja, tosin onhan kirja itsessäänkin jo aika komea... Vasta vuosi sitten kirjasta julkaistiin suomennettu versio.

Kumpikaan meistä ei ole valitettavasti  aloittanut vielä lukemaan, sillä sehän on selvää, että kirja on varmasti todella raskasta luettavaa. Mutta ehkäpä sitä joskus tässä alkaa tutkiskelemaan. Salakirjoilla on paljon kirjoja, jotka haluaisin saada käsiini: on teoksia historiasta, noituudesta, muinaisuskosta, filosofiasta, okkultismista, unista ja niin edelleen. Suurin osa edellä mainituista aiheista on aina jollain tasolla kiinnostanut, mutta kun en ole välttämättä tiennyt jonkin aiheen nimeä, niin asian "tutkiminen" on tyssännyt siihen. En esimerkiksi tainnut tietää mitä termi okkultismi tarkoittaa, ennen kuin tapasin P:n. Eli toisin sanoen hänen myötä kiinnostus moiseen (ja vähän kaikkeen muuhunkin) on vain syventynyt!

P oli jo jonkin aikaan haikaillut muun muassa tämän kirjan perään, joten ajattelin sitten tuhlata viimeisetkin (hyvin säästetyt) yo-lahjarahani tähän. Olin juuri silloin syyslomalla Siilinjärvellä ja ostin kirjan, kun oltiin äidin ja siskon kanssa käymässä Kuopiossa. Heidän ilmeet oli kyllä näkemisen arvoiset, kun he taisivat olettaa, että ostan jonkun "tavallisen" kirjan :-D

Onko teillä "erikoisia" mielenkiinnonkohteita? (Sanaa erikoinen on tosin aika vaikea määrittää, kun jollekin joku asia on ihan arkipäivää kun taas toiselle se on erikoisempaa). 

4 comments:

 1. Mulla kiinnostaa suuresti erilaiset pakanauskonnot, rajatieto yleisesti, erityisesti okkultismi ja paranormaalit ilmiöt, sekä filosofia, erityisesti ontologia /metafysiikka. Lisäksi viime aikoina on korostunut kiinnostukseni erilaisiin murhatapauksiin ja muihin selvittämättömiin kuolemantapauksiin. Varsinkin tunnetuista sarjamurhaajista ja kuuluisista, selvittämättömistä suomalaisista surmatapauksista olen nyt lukenut paljon. Yleisesti ottaen mainitsemiani aiheita tutkiskellessa saatan helposti käyttää aikaa vaikka tuntikausia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vau, tuossa olikin jo aika monta juttua, mitkä kiinnostaa itseänikin!

   Samalla jotenkin on vähän ärsyttävää, että kiinnostaa niin moni asia, ettei tiedä mistä tavallaan "aloittaisi" :-D sama kuin olisi monta hyvää kirjaa joista pitäisi päättää mitä alkaa lukemaan tms.

   Delete
 2. Mulle tuli juuri vähät aikaa sitten postissa Salakirjojen Suomen Luolat -kirja. Kiinnostaa kyllä tuon kustantamon tarjonta muutenkin nyt tän sun postauksenkin myötä. En ookkaan tajunnut selata kustantamon nettisivuja, mutta nyt lähden kyllä seikkailemaan sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä! toivottavasti sieltä löytyy jotain kiinnostavaa!

   Delete