26 October 2015

K I R P P A R I H I N N A T

IMG_4984IMG_4986
Raahauduin viime viikolla tylsistyneenä eräänä sateisena iltapäivänä, uljaalla pyörälläni ajaen, Kirpparille (Kirpparilla.fi). Sillä matkalla muun muassa vihasin pyörääni ja vannoin, että hommaan vielä jonain päivänä vaihteellisen pyörän. Ristus että ketutti. Pysähdyin matkalla  pyyhkimään rillejä ja painamaan pipon päähän. Siinä sitten seisoin noin viisi minuuttia ja mietin miksi edes lähdin. Aloin käymään läpi päänsisäistä taistelua: käännynkö takaisin ja menen huomenna, kun on hyvä sää. Samalla sade lakkasi ja ajattelin, että perhana, mennään nyt, ehkä sieltä löytyy jotain kivaa.

No, ei löytynyt kuin kuvissa oleva messinkinen lautanen/kynttilänalusta ja tummanruskea kynttelikkö. Kiva lisä tänne huusholliin, onpahan lisää paikkoja, minne laitella kynttilöitä, kynttilähirmu iskee taas. Kirpparilla oli kamala ryysis, on hirveää yrittää etsiä rauhassa jotain kivaa ja hipelöidä roinaa ahtailla käytävillä, kun joku on hengittämässä niskaan ja yrittää koko ajan päästä ohi. Muutenkin kirppareissa yleensä, eniten nimenomaan Kirpparilla, ja etenkin näissä Facebookin kirppisryhmissä ottaa melkoisesti päähän eräs asia, nimittäin hinnoittelu. Onneksi paluumatka oli pelkkää alamäkeä, joten ei ärsyttänyt niin paljoa. 

Ihmetyttää se, että pienistä ja tavallisista 10x15cm valokuvakehyksistäkin pyydetään 1,50€, vaikka mun mielestä niistä voisi pyytää euron vähemmän. :-D Törmäsin kirpparilla varmaankin kolmeen samanlaiseen kultaiseen kynttelikköön, halvin oli 8€, kallein 28€. Millä perusteella kynttiläjalka maksaa kirpparilla kolmekymppiä? Ärsyttää myös niillä Fb-kirppiksillä, kun porukka myy joitain vaatteitaan tai kenkiään ja laittaa perään "Kenkien alkuperäinen hinta oli 29,95€, myyn 23€!" tyyliin. Luuleeko niitä vaatteita myyvät henkilöt, että joitain kiinnostaa kyseisen vaatteen taikka kenkien alkuperäinen hinta, saati tuotteen ostaminen korkealla hinnalla, varsinkaan kun se ei ole enää sen hinnan arvoinen? Toinen on se, että H&M:n tai Ginan tms. vaatteita myydään 7-10 eurolla, vaikka todellisuudessa sopiva kirpparihinta tavallisille räteille olisi maksimissaan sen kaksi euroa. Korkean hinnan ymmärrän tavaroille, jotka eivät ns. menetä arvoaan tai ovat käyttämättömiä. Sekin on tosin helppo huijata, ellei tuotteessa ole hintalaput jäljellä.

Heti tällaista ulinaa maanantain kunniaksi. Oletteko huomanneet saman (Fb-)kirppareilla? Kertokaa mielipiteitänne.

7 comments:

 1. Kirppareillä kyllä näkee nykypäivänä etenkin Jyväskylässä ihan ihme hintoja - olen moneen kertaa katsonut jotakin kivaa paitaa, mutta hinnan ollessa 15€ totean että löydän saman uutena kaupasta. Tottakai tuotteet, jotka eivät menetä arvoaan voi hinnoitella hiukan korkeammalle (kuten mm. Iittalan astiat tms), mutta rajansa kaikella.

  hanna
  www.hannamariav.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niinpä! Ihan ihme meininkiä :-D Johtuuko se sitten siitä että nykyään on "muotia" käydä kirpparilla, niin hinnatkin on sitten sen mukaiset... ken tietää.

   Delete
 2. jep, tampereella radiokirppiksellä on välillä ihan sama meininki.

  ReplyDelete
 3. Niin tuttua! Tykkään itse hirveästi kierrellä kirppareilla ja varsinkin kun piti ostaa uusia juttuja omaan kotiin ( tyyliin kippoja ja kuppeja ) yritin löytää mahdollisimman paljon tavaraa käytettynä. Innostus loppui kuitenkin ensimmäisen IKEA- reissun jälkeen. Koska IKEAsta sai jopa halvemmalla niitä kippoja ja kuppeja kuin KIRPPARILTA. Ärsyttää ihmiset, jotka ei ymmärrä kirpparin ideaa. Ei siinä ole tarkoitus saada mitään miljoonan euron voittoa itselleen, vaan nimenomaan kierrättää ja päästä vanhasta roinasta eroon.

  Hyvin kirjoitettu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentistasi!

   No sepä se just on, kun välillä törmää tavaroihin/vaatteisiin, jotka on muutaman euron halvempia kuin sama tuote uutena kaupassa :-D Siinä sitten miettii, että ottaako tän vanhan vai uhraa sen pari euroa ja ostaa kaupasta uutena.

   Delete
 4. Minuakin ärsyttää nykyään moni asia kirpparilla. Tiedän että vähänkäytetystä takista voi pyytää vähän enemmän kuin sen kolme euroa mutta nykyään usein tulee törmättyä sellaisiin pöytiin joissa hinnat ovat yli 6e riippumatta onko kyseessä joku h&m rieputoppi vai teepaita.

  Toinen paha on kyllä huonekalukirpputorit "tässä tää mattikissan ja patekoiran repimä sohva, kolme istuttava iskusta ostettu kuus vuotta sitten ja hintapyynti 150e" miten????? en ymmärrä ihmisten logiikkaa kirpputoreilla tai kierrätyshommassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä?? :-D Ihan älytöntä, joitain pitäis vähän valaista kirpparijuttujen suhteen....

   Delete