30 October 2015

B O O K S # 2

Tässäpä näytille keskiviikon saalis kirjaston poistomyynnistä, sekä minun että P:n löydöt. Kirjat oli huokean euron per kappale. Toisin sanoen kannatti käydä, vaikka melkoinen ryysis siellä olikin, meinasin tyypillisesti menettää hermoni. P on selvästi meistä se filosofisempi, minua kiinnosti löytöjen perusteella lähinnä historia ja jännitys. Yhtäkään en ole vielä alkanut lukemaan, sillä kesken on vielä edellisessä kirjapostauksessa esittelemäni Uralilaiset kansat - tietoa Suomen sukukielistä ja niiden puhujista ja Twin Peaksista tutun Laura Palmerin salainen päiväkirja. Sekä se iänikuinen Potter, jonka eräpäivä on taas vaihteeksi kolmen päivän päästä.
IMG_5085
Anne Jääskeläinen: Ikonimaalari - uskon ja mystiikan tulkki

Ikonimaalareista tiedetään hyvin vähän, sillä ikoneja ei ole maalattu tekijän nimen kirkastamiseksi. Vasta 1600-luvulla yhä useammat ikonimaalarit alkoivat signeerata teoksiaan. Dosentti Aune Jääskeläinen on valinnut tähän teokseen yhdeksän ikonimaalaria keskiajalta ja uuden ajan alusta siten, että mukana ovat vain keskeiset murroksen taiteilijat.

Will Durant: Suuria ajattelijoita
IMG_5088
René Descartes: Mietiskelyjä ensimmäisestä filosifiasta - Kirjeitä 1640-1641

Mietiskelyjä ensimmäisestä filosofiasta vuodelta 1641 on uuden ajan alun kuuluisimpia kirjoja. Se on Descartesin filosfisesti kunnianhimoisin teos, jossa hän pyrkii antamaan metafyysisille perusajatuksilleen selvän, tiiviin ja sitovan todistuksen.

Agatha Christie: Ikiyö

Ikiyö vuodelta 1967 on Agatha Christien myöhäisimmän luomiskauden huipputeos ja samalla yksi harvoista, joissa hän on poikennut perinteiseltä alueeltaan modernin psykologisen rikostarinan piiriin. Ikiyössä Dame Agathan on sanottu hämäävän lukijaa aivan sietämättömällä tavalla!
IMG_5086
Anita Konkka: Musta passi

"Seikkailua, draamaa, joskus tragediaa, mutta myös romantiikkaa" lupasi inkeriläinen Eero Konkka lähettäessään viisi vuotta sitten Venäjältä Suomeen Juhani-veljensä kirjailijatyttärelle paketin ääninauhoja. Nauhoilta purkautui elämäntarina alkaen kymmenvuotiaan pojan pakenemisesta Kannaksen soiden poikki Suomeen, perheen paluusta Neuvostoliittoon ja elämästä "mustan passin" varjossa.

Mari K. Niemi (toimittanut): Kiitos ei! Kieltäytymisen kulttuurihistoriaa

Miksi alkoholille, seksille tai kuluttamiselle on eri aikoina sanottu ei? Mistä kertovat erilaiset ravinnosta pidättäytymisen muodot, kuten veganismi ja freeganismi? Entä miksi joku kieltäytyy teknologiasta tai sosiaaliturvasta? --- Teos kuvaa kiehtovalla tavalla kieltäytymistä ilmiönä ja auttaa ymmärtämään erilaisia nykyelämäämme kuuluvia, historiaan juurensa juontavia valintoja ja toisin olemisen tapoja.

No comments:

Post a Comment