17 September 2015

L I M E C R I M E

IMG_3718
IMG_3720
Postissa saapui eilen kaksi uutta tuotetta, toinen naamatauluun ja toinen meikkipussiin. Tässä postauksessa paneudun vain huulipunaan.

Olin siis jo jonkin aikaa haalinut ruskeaa, mielellään tummaa, mattahuulipunaa, eikä mistään meinannut löytyä, kunnes katsoin youtubesta erään videon, jossa tämä henkilö esitteli joitain huulipuniaan ja mainitsi Lime Crimen, josta en ollut aiemmin kuullut. Ja ennen kuin joku tulee lietsoamaan kauhua ja julistamaan kuinka huono ihminen olen kun olen mennyt tukemaan kyseistä yhtiötä; älkää huoliko, olen tehnyt tutkimukseni.

Tiedän yhtiötä riivaavista skandaaleista, mutta niistä yksikään ei ole niin vakava tai kriittinen, että sanoisin sen olevan vastoin moraalisia käsityksiäni. Olen joistain blogeista lukenut kommentteja, miten kirjoittajaa haukutaan ja oikein taivastellaan, kun hän kehtaa mainostaa ja kertoa ostamistaan Lime Crimen tuotteista. Asiat, kuten omistajan kusipäisyys ei minua ihmetytä - liikemaailmassa tapahtuu paljon häikäilemättömämpiä asioita (ja toivon syvästi että jos boikotoit Lime Crimeä, et esim. osta yhtään Nestlén tai sen tytäryhtiöiden tuotteita). Menneisyydessä tapahtunut tietomurto on vain ikävä fakta nykyisessä tekniikan maailmassa ja sitä tapahtuu paljon suuremmillekin yhtiöille, (esim. Target, 40 miljoonan asiakkaan luottotiedot hakkeroitiin ja rahat vietiin, ja Sony, tietoverkkoon hakkeroiduttiin jolloin n. 13 000 Playstation käyttäjää menettivät tuhansittain dollareita tileiltään) ja sitä on hyvin vaikea ennaltaehkäistä. Jokainen voi myös käyttää internetissä järkeään ja käyttää vaikkapa PayPalia välikätenä, jolloin luottotiedot eivät ole myyjän käsiteltävissä. En tietenkään voi olla toteamatta, etteikö luottokorttitietojen ja rahojen katoaminen olisi erittäin harmillista ja myös minulla oli totta kai omat epäilykseni.

Eläintestejä käyttävät taasen suurin osa meikkiyhtiöistä, esim. MAC. Ja mitä mehiläisvahan käyttöön tulee, sitä saadaan mehiläisten kennoista, arvatkaa mitä muuta niistä saadaan? Hunajaa. Mehiläisiä ei vahingoiteta kennoja kerättäessä - mutta eipä sillä ole enää väliä, koska LC käyttää synteettistä mehiläisvahaa. Entäpä vaaralliset aineet tuotteissa, kuten vaikkapa ferrosyanidi? Olennainen ainesosa jotta saadaan tietty sinisen sävy, prussiansininen. Kyllä, värisävyssä esiintyy siis syanidia, mutta se on vaaratonta koska se on tiukasti kiinni rautaioneissa.

Voin itsekin myöntää, että mietin hetken jos toisenkin tilauksen peruuttamista, sillä varmaan pari päivää tilauksen tekemisen jälkeen törmäsin netissä keskusteluun, jossa haukuttiin Lime Crimeä. Luettuani kyseisen yhtiön "skandaaleista" kysyin Petteriltä pitäisikö huolestua, ja tutkimme asiaa lisää. Isoin kiitos kyllä meneekin Petterille, koska suurinosa kaikista materiaaleista oli englanniksi, ja mun kielipää nyt on mitä on. Ja kun tutkimme, huomasimme että pitävät syytteet ja ongelmat ovat pääasiassa pienen indieyhtiön toimitusongelmia (jotka on aina hyvitetty tai tuotteet toimitettu, vaikkakin sitten myöhässä) tai omistajan kusipäisyyttä ja kyvyttömyyttä olla yhtiön PR-puolen johdossa. Mitä nyt olen lukenut kommentteja ja juttuja siitä mitä omistaja on suustaan päästänyt, niin onhan ne kieltämättä melkosta sontaa, enkä tajua miten kukaan normaalisti ajatteleva ihminen sanoo niin, mutta minkäs sille mahtaa. Oma pakettini saapui jopa melko nopeasti, ainakin nopeammin kuin oletin sen saapuvan, eikä vähäiset rahani ole tililtä toistaiseksi hävinneet, joten kai tässä kävi ihan hyvin.

Eli ottakaa asioista aina selvää! Muistakaa ettei väite ole välttämättä tosi vaikka onkin suosittu. En sano näin "ilkeyttäni", enkä oleta että lukijat tulevat minua tänne haukkumaan :-D Haluan vain jakaa tietoa! Jokainen kuitenkin tekee loppupeleissä itse omat ostopäätöksensä.
IMG_3734IMG_3742Mutta!! Millainen sitten itse puna on? Huulipuna, sävyssä Salem, kuuluu siis Velvetines -puniin ja pakkaus muistuttaa huulikiiltoputelia, mutta sitä se ei ole! Puna siis muuttuu mataksi levittämisen jälkeen, eli on toisin sanoen liquid-to-matte huulipuna ja voi herranjestas kun se on kevyttä! Sitä ei meinaa edes tuntea huulilla. Olen käyttänyt sitä vasta muutaman kerran, ja no, sävyyn on vähän totuttelemista, kun on aina käyttänyt kirjaimellisesti punaisia huulipunia :-D Tykkään tästä silti tosi paljon! Tämä ei kuitenkaan ole niin tumma kuin toivoin, joten "joudun" (hah, huono sanavalinta) tulevaisuudessa etsimään jostain tummemman. Mutta minuakos se huulipunan rakastajana haittaa... Ehkä tiliä lähinnä, heh.

Olen kyllä ehdottomasti liquid huulipunien uusi kannattaja! Huono puoli on toki se, että nää tulee loppumaan paaljon nopeammin kuin normaalit punat. Itse tykkään vain mattahuulipunista, joten tällainen on tosi kätevä. Tämän rinnalla MACin huulipunatkin tuntuvat raskailta huulilla. Syödessä tämä toki lähtee samalla tavalla pois kuin mikä tahansa muukin puna, ja kieltämättä näyttää jälkikäteen typerältä, kun väri lähtee nimenomaan sisähuulista. Viehättävää kerrassaan. Suosittelen kuitenkin tutustumaan liquid-to-matte huulipuniin!

10 comments:

 1. kerrankin hyvä ja monipuolisesti perusteltu teksti aiheeseen liittyen, hyvin olit perehtynyt! Ja näyttäähän toi huulipunakin aivan järjettömän hyvältä :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla että oot tuota mieltä :) Ja kiitos paljon! :-D

   Delete
 2. Jee kerrankin joku ottaa asioista selvää, oikea homma! Toi huulipunakin näyttää sulla aivan upealta! Mä oon myös kattonu just noita huulipunia kun on niin paljon ihanan sävyisiä, joten kiva tietää että ovat hyviä. Tilasitko suoraan Lime Crimen sivuilta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!! 8)

   Joo tilasin suoraan sieltä, mutta siinä tulee samalla sitten kympin ($) postituskulut, joten kannattaa huomioida se ja etsiä jos löytyis esim joistain Pohjoismaista halvemmalla !

   Delete
 3. Vau, pisti kyllä ajattelemaan tämä sun postaus. Niin paljon oli kohua tuosta merkistä meneillä, etten edes ajatellut asiasta voivan löytyä useampia puolia. Toki en muutenkaan tilaa meikkejä juurikaan netistä, joten minulla ei ole ollut syytäkään tutkia asiaa, mutta on silti vaikuttavaa että joku on nähnyt tällaisen vaivan tietääkseen millaisesta yrityksestä on meikkinsä hankkimassa. Ja tuo puna on muuten mahtavan näköinen sulla, sopii ehkä jopa paremmin kuin peruspunainen - mutta tämähän on siis mun mielipide :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä kuulla, että herätti ajatuksia! Kaikki ei ole aina niin mustavalkoista...

   Kiitän mielipiteestäsi! Alan tykästyä siihen niin paljon itsekin, etten varmaan hetkeen käytä punaista väriä :-D

   Delete
 4. wau, toi sävy sopii sulle tosi hyvin! Saanko udella mistä tuo septumkoru on peräisin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Koru on savanni.comista :)

   Delete
 5. Ihana sävy ja sopii sulle kyllä tosi hyvin! Sulla on tosi upee tyyli :)

  ReplyDelete