27 September 2015

C U R L I C U E S

Tässä postauksessa jaan vinkkini kiharoiden aikaansaamiseen. Törmäsin menetelmään vasta joskus kesällä youtuben kautta, koska olen ilmeisesti tynnyrissä elänyt, joten en tiedä miten suuri juttu tämä ennestään jo on. Mutta jaanpahan tämän nyt joka tapauksessa! Kokeilin tätä itsekin ensimmäisen kerran jo kesällä, mutta metsään meni sen verran, että luovuin toivosta samantien. Toisella kerralla lopputulos oli mitä mainioin ja se on havainnollistettavissa edellisessä postauksessa.

Tämä ei toimi kuiviin hiuksiin, joten kostuta ne, ei myöskään kovin märkiin hiuksiin, joten anna kuivua/kuivata suihkun jälkeen melkein kuivaksi. Suosittelen käyttämään myös muotovaahtoa!
IMG_3992
Tarvitset jonkinlaisen pannan tai rätin tms, jonka laitat päähän vähän hippimäiseen tyyliin. Voit itse päättää laitatko pantaa otsalle vai alhaalla olevan kuvan mukaisesti otsan yläpuolelle. Otsatukan takia pidän sitä itse enemmän suoraan otsalla, varsinkin öisin, koska muuten se meinaa lähteä pois ja lisäksi litistää otsiksen ihan ihmeelliseen muotoon. Kuvassa se nyt on noin, koska muuten näyttäisin vähintään idiootilta.
IMG_3998IMG_4001
Jaa hiukset puoliksi ja ala kieputella pientä - tai minkä kokoista haluatkaan! - hiusosiota kerrallaan pannan ympäri. Mitä pienempää hiusosiota kieputtelet, sitä tiukempaa kiharaa saat lopputulokseksi (uskoisin näin). Tähän tuskin on mitään kiveen hakattua taktiikkaa, itse kieputtelen samaa hiusosiota pari kertaa pannan ympäri ja sitten otan samaan osioon lisää hiusta, eli en tee niin, että kieputtelen sen yhden ja ainoan osion loppuun asti ja sitten jatkan toisella päälle. Kireyden voi päättää itse.
IMG_4005
Lopputulos näyttää tältä! ( ah, tyvikasvu) Mulla on niin pitkä letti, että loput hiuksista ei aina meinaa mennä pannan ympäri tai edes sen sisään, joten siinä vaiheessa koittaa pieni näpertelyjen taistelu. Uskoisin, että mitä pidemmät ja paksummat hiukset, sitä vaikeampi tehdä. Pidän tätä aina yön yli, mun hiuksille ei riitä muutama tunti saamaan kivoja kikkaroita aikaan.

Yhteenveto: Tää on aika hyvä menetelmä, jos ei osaa/halua käyttää esim. kiharrinta, tai ei sitä omista, eipähän siinä sitten hiuksetkaan kärsi eikä tarvitse läträtä lämpösuojan kanssa. Huonoja puolia ovat toki homman hitaus, eli kiharoita ei välttämättä saa aikaan muutamassa tunnissa, mutta sekin riippuu varmasti hiusten pituudesta ja paksuudesta jne. Myöskin jos kieputtelee hiusta liian tiukalle, on lopputulos vähän hassun näköinen, kun tyvestä hiukset ovat suorat ja latvasta jäätävää korkkiruuvia. Itselleni kävi tällä kertaa niin, siksi käytän mieluummin edellisen postauksen lopputulosta esimerkkinä :-D Koska tyveen ei kohdistu minkäänlaista muotoilua, pidän pannan poisottamisen jälkeen hiuksia jonkin aikaa nutturalla, ettei tyvi olisi niin lättänän näköinen. Suosittelen testaamaan!

2 comments:

  1. Toinen helppo ja kiva keino on kans käyttää sellasta donitsia tai aukileikattua sukkaa ja tehdä yöksi nuttura. Mutta mulla ainakin toimii kyllä jos antaa kuivua tollain, että suoriin märkini hiuksiin vaan. Tosin mun hiukset on muutenkin luonnostaan aika kiharat ja taipusat.

    ReplyDelete