10 August 2015

You are bewitched

 Jalometalli @ Kuusisaari, Oulu 7.-8.8.
kuvia luurista20
Kesän ekat ja vikat festarit oli ja meni. Kaikkien festareiden - joilla olen aiemmin siis käynyt, ja vähän muidenkin - tarjonta on ollut tänä kesänä suoraan sanottuna ihan perseestä. Jalometallissa oli paras kattaus ja jo alkuvuodesta oli selvää, että Ouluun suunnataan. Samalla siellä oli myös kenties ensimmäistä kertaa samaan aikaan monta bändiä, jotka halusin nähdä, ja tässä tapauksessa niitä oli lähemmäs kymmenen, mutten kaikkia tosin nähnyt :-D Meinaan siis sitä, että aiemmin jollekkin festarille on tullut lähdettyä esim. 2-3 bändin takia. Varattiin matkat Onnibussilta jo kesäkuun alussa ja jo silloin juuri se niistä aikatauluista, joka olisi ollut just eikä melkein hyvä, oli loppuunmyyty, eli jouduttiin tyytymään viimeiseen matkaan, joka olisi ollut 19:30 Oulussa. Se ei kuitenkaan haitannut, koska vasta illalla esiintyivät ne bändit, jotka haluttiin nähdä.

8-päkin mukana tuli ihan sairaan siisti kylmälaukku, mikä tosiaan tuli tarpeeseen ja oli erittäin hyödyllinen. Ei nimittäin menny juomat lämpimäks kertaakaan! Likööri jäi valitetattavasti kotiin, mutta toisaalta se olikin ehkä ihan hyvä... Bussin oli määrä lähteä 15:15, mutta kuinka ollakkaan joillain oli mennyt laukut sekaisin ja siinä meni tovi jos toinen asiaa selvitellessä. Päästiin lähtemään 20 minuuttia myöhemmin, mutta matkan aikana saapumisaika venyi 50 minuuttiin, oltiin siis joskus kaheksan jälkeen Oulussa.

Mun (/meidän?) oli tarkotus mennä kattomaan ekana Obituarya, se oli myös yksi syy miksi Jalometallia kovasti odotin, mutta oli tarkotus myös tavata yks mun tosi hyvä ystävä ennen sitä, jonka oon nähny viimeks vuos sitten Jalossa, joten pitihän siinä enemmän kuin pari sanaa vaihtaa. Oli ihan huippua nähdä pitkästä aikaa! Oli kiva nähä samalla myös niitä, joita on seurannu instassa pidemmän aikaa ja saada uusia tuttavuuksia. Siinä oli sitten isompi lössi ihmisiä, että juttua ainakin riitti. Eli niin, en ehtinytkään kattomaan sitä Obituarya... Mentiin sitten myöhemmin kattomaan Saxonia ja yöllä Jess and the Ancient Onesia, joka oli ihan hemmetin hyvä! Jatkettiin sitten Jataon jälkeen vielä Hevimestaan.
2015-08-08 02.54.19 1
kuvia luurista22
Seuraava päivä starttasi sateessa, mikä tosin ehti onneksi loppua ennen kuin läksimme alueelle. Käytiin syömässä paikassa-jonka-nimeä-en-enää-muista ihan överi hyvät hampparit!! Vaikka mun kana siellä sämpylöiden välissä olikin vähän kuivaa, niin se oli silti tosi hyvää. Se oli paikkanakin erittäin viihtyisä, semmoinen pieni ja mukava. Reissussa tuli kyllä muutenkin haukattua hampparia muutamaan otteeseen, nimimerkillä kallis festariruoka ja mäkki suht lähellä.

Me viisaat oltiin pakattu mukaan vain hammastahna, muttei harjoja, joten piti semmoinenkin käydä ostamassa, kun ei sitä yön yli muhinutta alkoholin makua voinut enää päivällä sietää. Pestiin hampit jonkun S-marketin edessä, jonka jälkeen paineltiin Kuusisaareen ottamaan parit samalla, kun Lost Society soitti jo alueella. On näköjään joku viime kesän villityskin mennyt jo ohi, kun en jaksanut sitäkään mennä kattomaan :-D
2015-08-08 01.55.20 12015-08-09 02.47.36 1
kuvia luurista21
2015-08-09 02.47.09 12015-08-09 01.51.13 1
Annihilatorin jälkeen oli pidempi tauko, jonka aikana yksi bändi meni vähän niinkuin vahingossa ohi, nimittäin Bonehunter. Elin koko ajan siinä uskossa, että bändi soitti Mors Subitan tilalla, vaikka soittikin sitten Morbid Evilsin, eli meni vähän nimet sekaisin. Sen jälkeen meinasi mennä Inquisitionikin ohi, kun mulla oli aikataulu, jota oltiin ilmeisesti päivitetty ilman että tieto olisi meille kantautunut. Luultiin Inquisitionin aloittavan Candlemassin jälkeen, mutta soittikin sitä ennen. Tuli siis vähän kiire! Mutta keikka oli ainakin helvetin hyvä! Älytön! Tykkäsin erittäin paljon. Muutama minuutti ennen kuin Inquisition lopetti, siirryttiin päälavan eteen odottamaan hetken päästä aloittavaa Candlemassia.
2015-08-08 09.49.38 1
Kauan odotettu Candlemass aloitti Mirror Mirrorilla ja jatkoi Bewitchedillä. Petyin kieltämättä hieman, koska mun mielestä Bewitched olisi sopinut parhaiten viimeiseksi vedoksi, on se sen verran maaginen... Siitä ei vaan pääse yli eikä ympäri miten mahtava biisi on kyseessä. Mutta Solitudekin hoiti asiansa mainiosti. Vetivät kyllä hyvän keikan, jota tulikin odotettua innolla, hoin monta kertaa pitkin päivää kuinka en jaksa enää odottaa. Keikka tuntui kyllä tosi lyhyeltä, kun kaikki biisit olivat pituudeltaan ainakin sen kuusi minuuttia, tunti on liian lyhyt aika!! Olin ja olen silti niiiiin onnellinen, että tämänkin bändin pääsi näkemään... vieläpä Petterin seurassa, kun sen kanssa muun muassa Bewitchedin ekan kerran kuuntelin, biisillä on siis tunnearvoa hihi... 8) Pakko laittaa nämä vielä lopuksi!
Candlemassin jälkeen oli kolmisen tuntia aikaa istuskella ulkopuolella ja viettää aikaa mm. tämän ystävän kanssa, kun sitä ei tosiaan aina tiiä et nähäänkö taas seuraavan kerran vasta ens vuonna :-D vaikka joo, on face jne mut onhan se eri asia kasvotusten. Toinen bändi, joka valitettavasti jäi katsomatta, oli Hooded Menace, joka olisi aloittanut vasta 00:00, kun bussi lähti takaisin Jykylään jo 00:30. Mutta ei se mittään, olin kuitenkin tyytyväinen reissuun, ainut miinus oli se, ettei missään ollut mitään, missä olisi voinut pestä kädet jollain aineella... eikä kaikissa bajamajoissakaan ollut ees paperia. No, pikku vikoja.

Toivottavasti ens vuonna ois taas hyvä kattaus!

3 comments:

  1. Nam eikö ollukki kauppuri jotakinnumeroita tuo hampparipaikka!

    ReplyDelete